V rámci celoživotního vzdělávání začaly ve Vlčím máku vznikat zajímavé projekty. Do aktivizačního programu byla zařazena virtuální prohlídka Národního divadla, cestovatelská zastavení v Řecku a Indonésii a vyprávění o mírové misi v Koree.

  1. Prohlídka Národního divadla
    Zajímavé bylo seznámení s historií,  architekturou a současným repertoárem Národního divadla.Národním divadlem veterány provázela Mgr. Michaela  Čermáková, kordinátorka dobrovolníků.

  2. Cestovatelské zastavení v Řecku
    Vyprávění o řecké kultuře, mytologii, zvycích a hlavně o překrásných řeckých ostrovech se zhostila sociální pracovnice Domova Vlčí mák, Mgr. Lucie Škarvadová.

  3. Cestovatelské zastavení v Indonésii
    Poutavé vyprávění o své dobrodružné cestě Indonésií si pro válečné veterány připravila vrchní Domova Vlčí mák, Bc. Jana Zoufalá. Vyprávění bylo doprovázeno vlastními fotkami a mnoha zajímavostmi.

  4. Zapomenutá mise
    Vyprávění o svých zážitcích z mírové mise v Koreji se zhostil rezident Domova Vlčí mák válečný veterán pan Jaroslav Komárek. Vyprávění bylo určeno nejen pro klienty a pracovníky Domova Vlčí mák, ale pro všechny zájemce o tuto tématiku.

Na podzimní setkání mimo jiné připravujeme vyprávění o svatém Václavovi a připomení 100. výročí vzniku republiky.