Páteční zářijové dopoledne patřilo výletu klientů Domova Vlčí mák v doprovodu personálu a dobrovolníků ÚVN, kteří tento výlet zajistili. Společně se vypravili na výlet do pražské ZOO. Klienti z Domova Vlčí mák mohli tak i se svými doprovody sledovat slony, žirafy, indonéskou džungli, lední medvědy a další rozmanitou faunu v ZOO Praha.

Vybavily se jim vzpomínky na dřívější doby, kdy chodívali do ZOO s rodinami, a porovnávali, co všechno je v ZOO nyní nového a zajímavého. Poblíž lanovky u výhledu na Prahu si vzájemně ukazovali svá oblíbená místa a při pohledu na barvy počínajícího podzimu vzpomínali na malebná zákoutí Stromovky i dalších míst a vybavovali si romantické chvilky svého mládí. Mezi dobrovolníky byl i odborník na šelmy, který vystudoval etologii, a mohl tak klientům přiblížit zajímavosti o chování zvířat. Při výletu trávili čas s klienty také firemní dobrovolníci z Hewlett Packard.

Tento výlet se zapíše i do historie Domova Vlčí mák, konal se totiž za rekordního počtu 55 výletníků. Děkujeme všem přítomným za pomoc a těšíme se na další krásné společně strávené chvilky.