Při příležitosti Dne válečných veteránů pořádala ÚVN - Domov vlčí mák společně s Týmem pro podporu zdraví již druhý ročník pochodu na podporu aktivního života válečných veteránů. Přes sedm desítek zaměstnanců ÚVN a jejích příznivců se sešlo  krátce před 16. hodinou na startu pochodu – v altánu pro válečné veterány ÚVN – kde podpořili pořádání akcí pro válečné veterány, které jim zpříjemňují život v ÚVN a dávají elán a chuť prožívat další dny v radosti a spokojenosti.

„Děkujeme všem, že přišli podpořit dobrou věc. Odměnou nám bude nejen příjemný pochod podvečerní Prahou, ale také hřejivý pocit, že jsme udělali něco pro své zdraví a pro potěšení druhých. Na všechny, kdo dorazí do cíle, kterým je letos Vítkov, čeká také odměna – prohlídka národního památníku na Vítkově a také dech beroucí pohled na Prahu. Tak připněme symbolický vlčí mák  a odstartujme druhý ročník pochodu,“ zahájila Lenka Gutová, náměstkyně ředitele.

Do cíle doputovalo na šest desítek zaměstnanců i jejich rodin a známých. „Loňského výtěžku jsme využili k uspořádání výletu na parníku. Letos se vybralo ještě více, celkem 16 510 Kč, takže budeme moci zorganizovat opět nějaký pěkný zážitek pro naše klienty i v příštím roce. Velice bych chtěla poděkovat všem, kdo se na přípravě podíleli a všem, kdo přispěli a putovali s námi Prahou za zpříjemnění a aktivní život našich válečných veteránů,“ uvedla  Jana Zoufalá, vrchní sestra Domova Vlčí mák.