Klienti Domova Vlčí mák se v mrazivé únorové ráno vydali se svým doprovodem z řad pracovníků Domova na exkurzi do České národní banky. Pracovníci ČNB zajistili veteránům Domova a dalším klientům milé přijetí. Na začátku klienti zhlédli animovaný film Jiřího Stracha k 30. výročí vzniku České republiky, České národní banky a české měny.

Také se sešli s guvernérem České národní banky, Alešem Michlem, který jim vyjádřil úctu a poděkoval za vše, co pro národ udělali. Zmínil, že sbírá vlčí máky, proto také bude obdarován vlčím mákem přímo z Domova Vlčí mák.

Zaměstnanci banky se klientů Domova Vlčí mák ujali s velkou starostlivostí, empatií a ukázali jim výstavu ,,Za měnou!", Vznik české a slovenské měny v roce 1993, kde si mohli také vyzkoušet ověření pravosti bankovek. Největším zážitkem byla návštěva trezoru, kde se klienti Vlčího máku pokusili nadzdvihnout zlatou cihlu v hodnotě 17 milionu Kč a spatřili také výjimečnou zlatou minci s nominální hodnotou 100 mil. Kč, která váží přes 130 kg a je největší svého druhu v Evropě a druhá největší na světě, vyrobená v roce 2019 na výročí 100 let Česko-slovenské koruny.

Všichni byli nadšeni a označili exkurzi do České národní banky jako životní zážitek a velmi děkovali za možnost účasti na tak pěkné akci v rámci programu Domova.