ÚVN se letos aktivně zapojila do Evropského týdne sportu, který právě v těchto dnech nabízí množství aktivit s cílem rozhýbat všechny nejen po dobu Evropského týdne sportu, ale po celý rok.

„ÚVN má na každý den počínaje dneškem připravenu v rámci Evropského týdne sportu alespoň jednu akci na rozhýbání těla. Dnes je na programu Kruhový trénink, což je komplexní cvičení, které v sobě snoubí vytrvalost, obratnost, výbušnost a sílu. Těší nás, že nabídka našich aktivit zaujala natolik, že jsme zvítězili v soutěži BeActive Awards v kategorii BeActive Workplace Award,“ přibližuje Kateřina Křenková za organizátory.

Program ÚVN v rámci ETS

Út 24. 9. 2019

Kruhový trénink (kruháč) – komplexní cvičení, které v sobě snoubí vytrvalost, obratnost, výbušnost a sílu. Tělo pracuje ve vysokých tepových frekvencích a rychleji buduje fyzickou kondici.
16:00 – 17:00 hod. v tělocvičně ÚVN, pavilon F
Kde nás najdete?, Mapa areálu
Startovné: ZDARMA

Přihlásit

St 25. 9. 2019

Kondiční lekce Nordic Walking
Zahájení lekce: 10:00, 11:00, 12:00, 13:00
Vstupné: ZDARMA
Místo konání: Villa Pellé, Pelléova 10, Praha 6 (mapa)
S sebou: vlastní hole s výhodou (hole si bude možné zapůjčit na místě), pohodlná obuv (nikoliv pantofle).

Lekce tzv. dynamické chůze se speciálními sportovními holemi, vedené lektorem fyzioterapeutem, budou součástí Dne zdraví s ÚVN ve Ville Pellé.
Připojte se i vy a začněte žít s námi aktivně.

Na akci není nutné se hlásit.

St 25. 9. 2019

Cvičte s námi, podpořte své zdraví! – cvičení pro prevenci bolestí zad a udržení fyzické kondice.
15:00 – 16:00 hod. v tělocvičně ÚVN, pavilon F
Kde nás najdete?, Mapa areálu
Startovné: ZDARMA

Přihlásit

St 25. 9. 2019

Štafetový běh ve Hvězdě – štafetový běh na 2 km pro čtyřčlenná družstva.
16:00 – 19:00 hod. Obora Hvězda, Adamova 9, Praha 6
Startovné: ZDARMA

Přihlásit tým

Čt 26. 9. 2019

Joga
16:00 – 17:00 hod. v tělocvičně ÚVN, pavilon F
Kde nás najdete?, Mapa areálu
Startovné: ZDARMA

Přihlásit

 

O soutěži BeActive Awards

#BeActive Awards je ocenění v rámci Evropského týdne sportu, které se zaměřuje na speciální práci a angažovanost v oblasti podpory sportu a pohybové aktivity. Ocenění je vyhlášeno ve 3 kategoriích: Education, Workplace a Local Hero. Kategrie BeActive Workplace oceňuje pracoviště, které umožňuje, motivuje a pomáhá svým zaměstnancům být aktivní, ať už zřízením sportoviště, pracovní skupiny pro sportovní aktivity či jinými způsoby vytváří a podporuje atmosféru aktivního pracovního prostředí. Ústřední vojenská nemocnice - Vojenská fakultní nemocnice Praha je součástí mezinárodní sítě nemocnic a organizací poskytujících zdravotní služby, které podporují zdraví svých pacientů, zaměstnanců i veřejnosti. Z řad zaměstnanců sestavila tým pro podporu zdraví, který organizuje pro zaměstnance, jejich rodiny, pacienty i široké okolí sportovní akce, soutěže, přednášky a lekce podporující aktivní přístup každého jedince k vnímání vlastního zdraví a zaměření na uspokojení tělesných, duševních a sociálních potřeb. A právě za tuto činnost získala ÚVN cenu #BeActive Workplace.

 

Evropský týden sportu

Více energie, více síly, více radosti ze života. Věnujte pohybu 30 minut denně a užívejte si všech benefitů, které aktivní pohyb přináší. Je na čase přestat se vymlouvat a začít se hýbat. Nechte se inspirovat Evropským týdnem sportu a během jednoho týdne objevte nové aktivity, sportovní kluby a přátele....“ to jsou úvodní slova letošního již 5. ročníku iniciativy Evropské komise na podporu sportu a pohybové aktivity v celé Evropě.

Evropský týden sportu je iniciativou, která se snaží dlouhodobě zlepšit přístup ke sportu napříč celou Evropou a obohatit občany, kteří chtějí vykročit do budoucnosti správnou nohou. Je určený široké veřejnosti bez ohledu na věk, původ či fyzickou zdatnost. Je strukturován do řady bloků: školní prostředí, pracoviště, venkovní prostory, sportovní kluby a fitness centra. V rámci těchto bloků je na různých úrovních (evropské, celostátní, regionální, místní úrovni) pořádána široká škála iniciativ a činností.

Více:

https://www.sportvokoli.cz/evropsky-tyden-sportu