20. 9. 2023 od 9:00 do 13:00 v atriu ÚVN pořádá pacientská organizace CEREBRUM ve spolupráci s ÚVN představení projektu Chraň svou hlavu v davu. Projekt má za cíl věnovat se rizikům poškození mozku a prevenci proti rizikovému chování při podcenění pravidel bezpečnosti při sportu, práci či na silnici.

Návštěvníci se mohou těšit na zkoušku kvalitní sportovní helmy, možnost naučit se, jak ji správně nastavit a upevnit. Na radu, jak si vybrat kvalitní helmu, která zajistí maximální ochranu a pohodlí i ostatní bezpečnostní prvky. Na shlédnutí videa poukazujícího na to, jak dopadne meloun po pádu na zem s přilbou a bez ní. Budete překvapeni, jak velký je to rozdíl! Na zajímavý dotazník, díky kterému zjistíte, jak jste na tom se znalostí základní zdravotní gramotnosti a problematiky úrazů hlavy – dozvíte se, co byste mohli zlepšit nebo změnit. Na možnost pokusit se složit anatomický model mozku do správného tvaru. A v neposlední řadě se mohou dozvědět více informací o prevenci, pomoci a péči po úrazech hlavy a jiných onemocnění mozku.

Akce je vhodná pro všechny věkové kategorie.

Projekty je realizován za finanční podpory Ministerstva zdravotnictví ČR.

 

CEREBRUM - Asociace osob po získaném poškození mozku, z.s. zaměřená na podporu lidí, kteří utrpěli traumatické či jiné poškození mozku, jejich rodinné příslušníky a pečující – již od roku 2007

http://www.cerebrum2007.cz

 

 

Ke stažení:

  pdf Chraň svou hlavu v davu - program akce (304 KB)