V minulých týdnech jsem u vás absolvoval vyšetření a následně operaci šedého zákalu. Nesmírně rád bych touto cestou poděkoval docentu Jiřímu Paštovi. Děkuji mu za jeho vysokou odbornost, profesionalitu, laskavý, citlivý a jedinečný přístup k pacientům. Nyní mám možnost díky němu vidět svět ostřeji a hlavně v krásných barvách.

Velmi rád bych všem také vyjádřil velké poděkování zdravotní sestřičce Ireně Doudové, která se mi věnovala nad rámec zvyklostí, a to se stejně laskavým a milým přístupem. Stejně tak tomu bylo u celého týmu, který o mne v rámci léčby a operace pečoval. Poděkování tedy patří celému týmu.

Člověk přichází k lékaři s důvěrou, nadějí, ale také s obavami a nejistotou. Lékař je často vnímán jako někdo, kdo má moc ovlivnit zcela zásadním způsobem jeho zdraví a mnohdy i samotný život. Pro takového pacienta je pak lidská přístupnost lékaře a pečujícího personálu vnímána velmi citlivě a znamená pro něj mnoho.

A právě váš lidský a laskavý přístup, kterým svým pacientům věnujete, a který jistě není samozřejmostí, považuji za zcela mimořádný. Věřte, že takový přístup byl pro mne a věřím, že pro všechny vaše pacienty velmi a velmi důležitý. 

Dlouhá léta pracuji v sociálních službách a mohu tedy tuto skutečnost posoudit i z druhé strany.

Ještě jednou velké díky

S úctou F. F.