Ve čtvrtek 25. listopadu 2021 byl propuštěn prezident republiky Miloš Zeman z Ústřední vojenské nemocnice – Vojenské fakultní nemocnice v Praze, odkud byl převezen do Lán.

Pan prezident i jeho rodina a nejbližší spolupracovníci byli opakovaně informováni o jeho zdravotním stavu, o predikci vývoje a o možných rizicích a komplikacích. ÚVN nadále doporučuje jako nejvhodnější péči poskytovanou ve specializovaném zdravotnickém zařízení pod vedením odborného lékařského týmu, nicméně vzhledem k významnému zlepšení zdravotního stavu pana prezidenta plně respektuje jeho rozhodnutí upřednostnit naplňování svých ústavních povinností mimo zdravotnické zařízení a ukončit hospitalizaci v ÚVN. 

Pacient se rozhodl využít služeb zdravotní péče v domácím prostředí. Plnou zodpovědnost za poskytování domácí zdravotní péče převzala společnost SENIOR HOME GROUP s.r.o., člen skupiny Penta Hospitals CZ, které ÚVN předala veškerou potřebnou zdravotní dokumentaci a ošetřovatelský plán. 

ÚVN je připravena v případě potřeby poskytovat prezidentovi republiky Miloši Zemanovi zázemí specializovaného zdravotnického zařízení a nadále bude zajišťovat pravidelné ambulantní lékařské kontroly.