V areálu Ústřední vojenské nemocnice – Vojenské fakultní nemocnice Praha byl dnes zahájen provoz nově postaveného altánu, který je dárkem především pro válečné veterány. Symbolickým přestřižením pásky altán za děkovného potlesku všech přítomných válečných veteránů slavnostně otevřel náměstek ministra obrany Tomáš Kuchta a ředitel ÚVN prof. Miroslav Zavoral.


„Naším společným cílem je kvalitně pečovat o válečné veterány a zajistit jim důstojné podmínky. Věřím, že altán k tomu významně přispěje,“ uvedl ředitel ÚVN prof. Miroslav Zavoral.

Náměstek ministra obrany Tomáš Kuchta vyslovil uznání péči, kterou v ÚVN válečným veteránům věnují: „Obzvlášť oceňuji, když vidím, že se Ústřední vojenská nemocnice snaží zpříjemnit vám, veteránům, zdejší pobyt. Stát tak dává najevo, že se dokáže postarat o vojáky, o válečné veterány, kteří si zaslouží naši úctu.  Přeji vám, ať si ještě dlouho altánu užíváte.“

Veteráni dárek s povděkem uvítali: „ Pobyt na čerstvém vzduchu nám dělá dobře. Už se těšíme, jak si tu posedíme,“ pochvalovala si obyvatelka Domova pro válečné veterány. 

Ústřední vojenská nemocnice v současné době pečuje o čtyři desítky válečných veteránů, osm jich je ubytovaných v Domově pro válečné veterány, další v Domově se zvláštním režimem a na Oddělení sociální péče.