V úterý 29. července 2014 přivítali ředitel Agentury vojenského zdravotnictví gen. Božetěch Jurenka a zástupci ÚVN, náměstek pro léčebnou a preventivní péči Ivan Jeřábek a ředitel Kanceláře nemocnice – personální ředitel pplk. Zdeněk Brabec, absolventy promočního ročníku 2014 Fakulty vojenského zdravotnictví Univerzity obrany před zahájením jejich kariéry vojenských lékařů.



„Profese lékaře je náročná, vojenské lékařství má navíc svá specifika. Jste na kariérním startu. Nastoupíte do vojenských zdravotnických zařízení, kde budete nabírat zkušenosti lékaře, projdete si stážemi na odborných pracovištích. Přeji vám, aby cesta vašeho profesního rozvoje byla úspěšná,“ zahájil setkání generál Jurenka, který představil přítomným strukturu vojenské zdravotnické služby a hovořil o jejích potřebách a o zařazování lékařů do oborů.  „V současnosti potřebujeme především zajištění všeobecného lékařství, tam nám chybí atestovaní lékaři a předpokládáme, že v případě stabilizace lékařského personálu dojde k naplnění plánovaných počtů atestovaných všeobecných praktických lékařů do roku 2017. Vojenské lékaře chceme motivovat zavedením stabilizovaného systému vojenského zdravotnictví, vytvořením funkčního kariérního řádu a zabezpečením adekvátního finančního ohodnocení,“shrnul ředitel Agentury vojenského zdravotnictví.

„Vítám vás v Ústřední vojenské nemocnici. Začíná vám lékařský život, vstupujete do praxe. Máte příležitost se dobře nastartovat. Dostalo se vám výborného vzdělání, nastupujete do špičkových vojenských zdravotnických zařízení. Chopte se této šance. Věřím, i my v ÚVN přispějeme k tomu, že se z vás vyprofilují lékaři na špičkové úrovni,“ popřál absolventům náměstek pro léčebnou a preventivní péči ÚVN Ivan Jeřábek.

Většina absolventů se bude specializovat na všeobecné lékařství, další se zaměří na ortopedii, infekční lékařství, traumatologii a anesteziologii a intenzivní medicínu. Do ÚVN nastupuje sedm absolventů, zbývající absolventi budou pracovat ve Vojenské nemocnici v Brně, v Olomouci a ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové.