Oddělení hematologie a krevní transfuze Ústřední vojenské nemocnice – Vojenské fakultní nemocnice Praha má od listopadu další odběrové středisko. Dne 12. listopadu 2014 bylo v prostorách budovy LDN v Mělníku – Podolí slavnostně otevřeno Odběrové středisko dárců krve Oddělení hematologie a krevní transfuze (OHKT) Ústřední vojenské nemocnice – Vojenské fakultní nemocnice Praha.


OHKT s nemocnicí v Mělníku dlouhodobě spolupracuje, již jeden rok ji také zásobuje krví. Mělničtí přijali s povděkem, že dárci krve mohou opět docházet na odběry přímo ve městě a ocenili úsilí i finanční vklad věnovaný zainteresovanými stranami na obnovení provozu odběrového střediska.
Odběrové středisko je ve zkušebním provozu již od 3. listopadu, v uplynulém týdnu zde proběhly úspěšné audity Státním ústavem pro kontrolu léčiv a zpracovatelem plazmy. Otevřeno bude v úterý (odběry plné krve a plazmy) a ve středu (odběry plazmy), dárci krve se mohou objednat v uvedené dny dopolednem na tel. č. 601362328, případně na e-mailem Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..
V průběhu první poloviny příštího roku se počítá s postupným rozšířením odběrových dnů až na 5 pracovních dnů v týdnu a měla by se rozvíjet také v oblasti zásobování mělnické nemocnice transfuzními přípravy z OHKT ÚVN.