Ústřední vojenská nemocnice obdržela na sklonku roku 2014 od Lingua Global s.r.o. tablet jako poděkování za spolupráci. V úterý 16. prosince 2014 jej převzala k využití Léčebna dlouhodobě nemocných ÚVN, kde najde široké využití pro své pacienty.


„ Tablet bude používat prioritně ergoterapeutka pro nácvik kognitivních funkcí našich pacientů. Bude sloužit jak při skupinových, tak individuálních aktivitách. Bude k dispozici také klinické logopedce při práci s našimi pacienty po mozkových příhodách. Zatím nemáme praktické zkušenosti s využitím tabletů pro práci s pacienty, ale věříme, že přispějí k zdokonalení a zpestření činností. Je mnoho programů a aplikací, které se dají využít ve prospěch našich pacientů,“ uvádí vrchní sestra LDN Ivana Chánová.

„V rámci ergoterapie jsme, co se týká pomůcek poměrně saturováni, ale vždy je co vylepšovat, například bychom využili terapeutickou hmotu pro cvičení rukou po úrazech anebo pečící troubu na výrobu ,,dobrot". Využili bychom jí při nácviku jemné motoriky a návratu k soběstačnosti“ dodává vrchní sestra Léčebny dlouhodobě nemocných ÚVN.