Ve dnech 18. - 22. května 2015 se v Praze uskutečnilo pod vedením zkušených specialistů ze Švýcarska již třetí cvičení českého DVI týmu, jehož členem je také primář Vojenského ústavu soudního lékařství plk. Miloš Sokol.


Český DVI tým zahrnuje na čtyři desítky specialistů (členů či externích spolupracovníků), jimiž jsou dokumentaristé, daktyloskopové, genetici, antropologové, soudní lékaři, stomatologové, dále psycholog, překladatel, metodik a vedení týmu. Odborníci pracují v několika skupinách. Post Mortem skupina provádí úkony směřující k identifikaci na místě neštěstí a na pitevně. Jejím úkolem je zajistit a zadokumentovat těla obětí a jejich veškeré osobní věci. Odborníci se rovněž podílejí na dokumentaci a popisu těla oběti, odběru genetického materiálu a snímání daktyloskopických otisků. Ante Mortem skupina získává souběžně údaje od rodin, které pohřešují svého blízkého, který mohl být obětí hromadné katastrofy.

ČR je jednou z 11 evropských zemí, která má DVI tým. O potřebnosti vzniku týmu se začalo uvažovat již v roce 2005 v souvislosti s ničivou vlnou tsunami, která v prosinci 2004 postihla jihovýchodní Asii, kdy bylo mezi oběťmi této živelní katastrofy také osm českých občanů. Díky finanční podpoře Programu švýcarsko-české spolupráce se podařilo zajistit potřebné materiální a technické vybavení týmu a získat odborné „know-how“ od zkušených evropských specialistů na identifikaci. Český DVI tým byl proškolen v roce 2013 a 2014 díky grantu z prostředků Programu švýcarsko-české spolupráce. Specialisté na identifikaci posléze získávali další zkušenosti na cvičení ve Švýcarsku a v České republice.