V úterý 3. listopadu 2015 se uskutečnila v nemocniční kapli ÚVN ekumenická bohoslužba u příležitosti vyslání devíti nových nemocničních kaplanů. Bohoslužbě předsedal synodní senior Českobratrské církve evangelické  Mgr. Joel RUML, který zde byl také jako zástupce Ekumenické rady církví (ERC).  

Nové nemocniční kaplany představil v zaplněné kapli Milosrdného Samaritána zástupce České biskupské konference (ČBK) P. Dr. Vojtěch ELIÁŠ, prezident Arcidiecézní charity Praha. Mezi devíti vysílanými kaplany z pěti církví byla i jedna žena. Po kázání pronesli žehnající modlitbu předsedající Joel RUML a zástupce  Pravoslavné církve v ČR otec Jan Novák, v zastoupení vladyky Michala Dandára. Poté předali zástupci jednotlivých zúčastněných církví vysílaným kaplanům dekrety.

Tradice konání bohoslužby k vyslání nemocničních kaplanů nemá historicky hluboké kořeny, tato byla v pořadí druhá, ovšem má velký význam: vysílaní kaplani jsou řádně ustanovení duchovní ve svých církvích a již působí v různých nemocnicích v ČR. Bohoslužba vyslání nemocničních kaplanů je vyvrcholením jejich následného studia a složení praktické zkoušky před ERC a ČBK.

Kaple Milosrdného Samaritána v ÚVN byla pro konání bohoslužby vybrána pro své příjemné prostředí. Byla otevřena v dubnu 2015 a neslouží jen bohoslužebným účelům.
„Většina z představitelů církví zde byla poprvé a všichni vyjádřili obdiv k důstojnosti kaple. Neméně je oslovila myšlenka pojmenovat kapli po Milosrdném Samaritánovi, který je symbolem služby potřebným a lidem v nouzi, bez ohledu na jejich vyznání, či národnost. Předseda Asociace nemocničních kaplanů Vítězslav Vurst poděkoval vedení nemocnice za možnost uspořádat takovou to akci v prostorách ÚVN,“  hodnotí nemocniční kaplan ÚVN Jan Blažek, který se významně podílel na organizaci bohoslužby.