Oční klinika 1. LF UK a ÚVN Praha má pro své pacienty ojedinělou nabídku:  od února až do konce března letošního roku lze  využít možnost velmi výhodných finančních podmínek u operací šedého zákalu nebo u refrakčních nitroočních operací s přípravou femtosekundovým laserem

Bližší informace vám rádi poskytneme na tel. číslech 973 203 192 (šedý zákal) a 973 203 199 (refrakční nitrooční operace).


O použití femtosekundového laseru před operací šedého zákalu / refrakčních nitroočních operací:

Femtosekundový laser se využívá k přípravě některých kroků následně realizovaných v průběhu operace. Pomáhají usnadnit a zvýšit komfort operace šedého zákalu nebo operace čiré čočky s cílem odstranění dioptrické vady.

Tradičně používá oční chirurg nože a další chirurgické nástroje k vytvoření otvorů v rohovce a odstranění přední plochy pouzdra čočky. Chirurg dále používá techniku fakoemulzifikace a fragmentace (rozbíjení hmoty vnitřku čočky ultrazvukem a mechanické rozlamování jádra čočky s komplexním cílem odstranění tohoto vnitřku). Příprava femtosekundovým laserem usnadní některé, nebo všechny kroky tohoto procesu. Není potřeba používat skalpel, ten je nahrazen femtosekundovým laserem, konkrétně jeho laserovým paprskem řízeným počítačem a kontrolovaný chirurgem. Operační rána tak získá přesný tvar, velikost a pozici. Výhodou využití femtosekundového laseru je také to, že během přípravné fáze operace je schopen vyřešit lehčí astigmatismus, tzv. cylindrickou oční vadu (což je vada způsobující nepřesné zaostření světla na sítnici), takže dojde k odstranění nebo zmírnění této dioptrické vady.

Průběh operace. Na začátku operace laser pomocí integrovaného očního tomografu OCT zobrazí a proměří všechny ovlivňované vnitřní struktury oka. Pak chirurg nastaví požadované parametry. Poté začne plně automatizovaná laserová operace. Laser sám provede veškeré úkony a na závěr ohlásí chirurgovi ukončení operace. Celá laserová operace trvá 40-50 vteřin a je přísně individualizovaná, tedy „šitá na míru“. Chirurg nastavuje všechny parametry na základě bezprostředního proměření oka pacienta. Po přípravě femtosekundovým laserem mohou být otvory do rohovky přesnější, otvor v předním pouzdře čočky může být větší, přesnější a na míru šitý a dále k rozbíjení vnitřku čočky může být použita nižší ultrazvuková energie. Použití laseru významně zlepšuje péči o pacienta z hlediska jeho komfortu a bezpečí.

Viz animace a také oční část z: http://www.ceskatelevize.cz/porady/1097181328-udalosti/216411000100122/ (od 22:03 min.)

Pokud Vás nabídka zaujala a máte doporučení k operaci, dostavte se na recepci ambulantní části oční kliniky 1. LF UK a ÚVN.

Kontaktujte  973 203 192 (šedý zákal) a 973 203 199 (refrakční nitrooční operace).