Ve finále celorepublikové soutěže Batist Nej sestřička 2019 v náchodském Městském Divadle zvítězila 5. října naše „ÚVéeNková“ Kateřina Křenková. Sdílíme radost z vítězství a blahopřejeme!

Kateřina obstála ve velké konkurenci. Do soutěže se přihlásilo 523 sester z celé republiky.  Do samotného finálového večera postoupilo dvanáct zdravotních sester. Všechny finalistky jsou ve svém oboru naprosté profesionálky a nelze jim v jejich práci cokoliv vytknout, a tak se soutěžilo v zábavných disciplínách.

Porota ve složení Zuzana Bubílková, Jan Přeučil, Eva Hrušková, Bára Fišerová, Pavel Trávníček, Monika Trávníčková a další známé osobnosti se shodla na vítězce: titul Nej sestřička roku 2019 si odnesla Kateřina Křenková.

S Kateřinou jsme hovořily v pondělí po jejím návratu. Nemusela předstírat, že je ji vítězství těší. Na druhé straně ale poznamenala, že teď už zase začíná běžná práce: „Byl to příjemný pocit, nikdy jsem nic nevyhrála a teď rovnou vítězství! Jsem ráda, že jsem mohla potěšit všechny, kdo mi drželi palce. Šla jsem do toho, abych připomínala, jak důležitá je profese zdravotní sestry. A také abych reprezentovala ÚVNku. Trochu mě zaskočilo, když se mě bezprostředně po vyhlášení ptali, co budu dělat dál.... Budu dál Kateřina Křenková - prožívat krásné chvíle s manželem, pečovat o pacienty, sportovat, přednášet, ...a kuřákům ráda pomohu i odborně, hlavně, aby s tím zlozvykem, který ubližuje jejich zdraví skoncovali! Vítězka prý má mít nějakou roli v seriálu Modrý kód, tak to možná bude nová zkušenost v mém životě,“ popisuje s úsměvem jí vlastním Kateřina, která také všem moc děkuje za podporu a také za hlasy, které jí její příznivci do soutěže posílali.

„Kateřinu jsem podporovala i v hledišti jako členka velké poroty, ve které zasedli patroni finalistek, politici a mnoho dalších významných hostů, mezi nimi i ministr zdravotnictví nebo profesor Pafko. Držela jsem samozřejmě palce a přála Katce, aby byla mezi třemi nejlepšími. Podle mě byla skvělá! Když ministr zdravotnictví oznamoval slovy: „Mám tu čest vyhlásit vítězku soutěže pro rok 2019. Stává se jí sestra Ústřední vojenské nemocnice Kateřina Křenková“, byla jsem dojatá a  také velmi hrdá. Stejně tak jsem hrdá na všechny sestry ÚVN, které reprezentují svojí profesionalitou a přístupem k pacientům naši nemocnici. Katku jsem do soutěže nominovala především za její neutuchající nadšení a mimopracovní aktivity, také ale pro její pracovitost - a s nadsázkou i za odvahu pracovat v současné době v mém nejbližším týmu. Titul Batist Nej sestřička jí po zásluze patří,“  uvedla Lenka Gutová, náměstkyně ředitele ÚVN, která byla mezi prvními gratulanty vítězky.

S Kateřinou připravujeme rozhovor.

Foto zdroj: www.nejsestricka.cz