Eva Nováková, Dip. MDT získala od Mezinárodního McKenzie Institutu (MII) nejvyšší ocenění Bronze Lady neboli The McKenzie Institute International Award for Excellence. Cenu obdržela za mimořádný přínos pro rozvoj a šíření McKenzie metody v ČR a také na Slovensku. Členové výboru MII ocenili její dlouholetou práci na půdě McKenzie Institutu, především vyzdvihli její pracovní vytrvalost, organizační schopnosti v rámci výuky a osvěty McKenzie metody, zavedení online vzdělávání, tvůrčí schopnosti při výrobě filmu i nápaditost při tvorbě elektronických spisů pro terapeuty, rychlost, se kterou běží překladatelská a vydavatelská činnost, a také obdivuhodné nasazení, se kterým podniká veškeré své pracovní aktivity.

Cena je každoročně udělována Mezinárodním McKenzie Institutem sídlícím poblíž Wellingtonu na Novém Zélandě. Celkem se vybírá z 31 států celého světa, včetně USA. Eva Nováková tuto cenu získala již za rok 2019. Koronacirová epidemie neumožnila, aby si cenu Eva Nováková převzala osobně, ale cesta k předání se našla cestou online. Cenu v předchozích letech získali mimo jiné např. Helen Clare, Mark Werneke, Vert Mooney, Ronald Donelson nebo Grant Watson.

Evě Novákové gratulujeme, děkujeme za její přínos pro fyzioterapii a přejeme hodně sil v její další úctyhodné práci pro fyzioterapii v České Republice a na Slovensku.